понеділок, 19 березня 2018 р.

Цікаві факти про м'ясо

5 цікавих фактів про м'ясо
Ще з давніх часів люди їдять м'ясо. Вид уживаного продукту змінювався з еволюцією людини: спочатку це було сире м'ясо, потім його стали смажити на багатті, солити і в'ялити. Уже в наші дні з м'яса стали робити різні делікатеси, які сьогодні є в холодильнику у кожного. 
1.Багато можуть подумати, що саме величезне блюдо в світі - яловичина охолоджена, але у світі є тварини побільше. Фарширований верблюд - блюдо, яке можна зустріти на святкових столах бедуїнів. Його фарширують баранами, потім дичиною, рибою.
2. М'ясо, яке було використано в якості основного інгредієнта 6000 років тому було м'ясо бегемота. Це був перший суп, який приготував чоловік.
3.В Японському місті Кобе розташоване унікальне екологічно чисте пасовище. На ньому вирощують особливих корів Вагіу, до яких там звертаються, як важливим персонам. М'ясопереробний комбінат продає 1 кілограм цього делікатесу по 350 доларів. А все тому, що м'ясо цих корів має надзвичайно високу якість. секрет у тому, що працівники ферми регулярно мажуть корів саке і поять хмільним напоєм. Так як постійно захмелілий тварини піддаються стресам, то їх м'ясо має неймовірний смак.
4.Давні китайські воїни винайшли спосіб засолювання м'яса. Вирушаючи в далеку військовий похід, вони клали шматок м'яса по сідло коні. Там воно просочувалося потім тварини і втрачало вологу від постійного руху коня. У підсумку виходив продукт, який повністю готовий до вживання і має довгий термін зберігання
5. В 1812 році Семюел Вілсон займався поставками м'яса в США, а саме на кухню в американську армію. Уклавши великі договір, він постачав м'ясо у великих бочках, які маркував абревіатурою US, яка позначала United States. Солдати стали розшифровувати це скорочення як ім'я постачальника - Uncle Sam. Це прославило м'ясника на всю Америку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Перевірочна робота за професією "Жилувальник м'яса ІІІ розряду".

12 квітня 2018 року в навчальній лабораторії № 1 ДНЗ «Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервіс...