Тематичний план виробничого
навчання
професії 7411 « Обвалювальник м’яса» -3,4-го
розрядів;
9322«Жилувальник м’яса та
субпродуктів»-2,3-го розрядів;
7411 «Виробник м’ясних
напівфабрикатів»-4-го розряду
№
з\п
|
Тема
|
Кількість годин
|
Професія – 7411
Обвалювальник м’яса
Кваліфікація -
Обвалювальник м’яса -3- го
розряду
|
||
1.
|
Вступ. Ознайомлення з виробництвом. Техніка
безпеки та пожежна безпека.
|
6
|
2.
|
Підготовка робочого місця та інструменту до роботи.
|
6
|
3.
|
Попередня обробка сировини.
|
24
|
4.
|
Навчання прийомам обвалювання півтуш,четвертин
яловичини.
|
42
|
5.
|
Навчання прийомам обвалювання півтуш,четвертин свинини.
|
42
|
6.
|
Навчання прийомам обвалювання туш баранини.
|
18
|
7.
|
Розбирання півтуш свинини на копчення.
|
18
|
Всього годин:
|
156
|
Тематичний план виробничого
навчання
професії 7411 « Обвалювальник м’яса» -3,4-го
розрядів;
9322«Жилувальник м’яса та субпродуктів»-2,3-го
розрядів;
7411 «Виробник м’ясних
напівфабрикатів»-4-го розряду
№
з\п
|
Тема
|
Кількість годин
|
Професія – 7411
Обвалювальник м’яса
Кваліфікація -
Обвалювальник м’яса -4- го
розряду
|
||
1.
|
Вступ. Ознайомлення з виробництвом. Техніка
безпеки та пожежна безпека.
|
6
|
2.
|
Підготовка робочого місця та інструменту до роботи.
|
6
|
3.
|
Обвалювання частин туші яловичини.
|
36
|
4.
|
Обвалювання частин туші свинини.
|
36
|
5.
|
Обвалювання частин туші баранини.
|
30
|
Всього годин:
|
114
|
Тематичний план виробничого
навчання
професії 7411 « Обвалювальник м’яса» -3,4-го
розрядів;
9322«Жилувальник м’яса та субпродуктів»-2,3-го
розрядів;
7411 «Виробник м’ясних
напівфабрикатів»-4-го розряду
№
з\п
|
Тема
|
Кількість годин
|
Професія -9322 Жилувальник
м’яса та субпродуктів
Кваліфікація – Жилувальник
м’яса -2- го розряду
|
||
1.
|
Вступ. Ознайомлення з виробництвом. Техніка
безпеки та пожежна безпека.
|
6
|
2.
|
Жилування м’яса яловичини.
|
42
|
3.
|
Жилування м’яса свинини.
|
42
|
4.
|
Жилування м’яса баранини.
|
18
|
5.
|
Піджилування м’яса
субпродуктів і виробництво м’ясних напівфабрикатів.
|
12
|
6.
|
Контроль технологічних процесів.
|
6
|
Всього годин:
|
126
|
Тематичний план виробничого
навчання
професії 7411 « Обвалювальник м’яса» -3,4-го
розрядів;
9322«Жилувальник м’яса та
субпродуктів»-2,3-го розрядів;
7411 «Виробник м’ясних
напівфабрикатів»-4-го розряду
№
з\п
|
Тема
|
Кількість годин
|
Професія -9322
Жилувальник м’яса та
субпродуктів
Кваліфікація –
Жилувальник м’яса -3- го
розряду
|
||
1.
|
Вступ. Ознайомлення з виробництвом. Техніка
безпеки та пожежна безпека.
|
6
|
2.
|
Жилування м’яса яловичини.
|
24
|
3.
|
Жилування м’яса свинини.
|
24
|
4.
|
Жилування м’яса баранини.
|
24
|
5.
|
Жилування м’яса субпродуктів
і виробництво м’ясних напівфабрикатів.
|
12
|
6.
|
Контроль технологічних процесів.
|
12
|
Всього годин:
|
102
|
Тематичний план виробничого
навчання
професії 7411 « Обвалювальник м’яса» -3,4-го
розрядів;
9322«Жилувальник м’яса та
субпродуктів»-2,3-го розрядів;
7411 «Виробник м’ясних
напівфабрикатів»-4-го розряду
№
з\п
|
Тема
|
Кількість годин
|
Професія -7411 Виробник м’ясних
напівфабрикатів
Кваліфікація – Виробник м’ясних напівфабрикатів-4-го розряду
|
||
1.
|
Вступ. Ознайомлення з виробництвом. Техніка
безпеки та пожежна безпека.
|
6
|
2.
|
Ознайомлення з виробництвом. Техніка безпеки та пожежна безпека
|
6
|
3.
|
Підготовка робочого місця та інструменту до роботи
|
12
|
4.
|
Навчання прийомів підготовки обваленої
яловичини,свинини,баранини.
|
36
|
5.
|
Навчання прийомів виготовлення натуральних
напівфабрикатів.
|
48
|
6.
|
Навчання прийомів виготовлення панірованих
напівфабрикатів
|
30
|
7.
|
Навчання прийомів складання фаршу. Нові технології.
|
18
|
8.
|
Навчання прийомів роботи на автоматі з виробництва
напівфабрикатів.
|
24
|
9.
|
Навчання прийомів виготовлення швидкозаморожених
готових страв.
|
18
|
10.
|
Навчання прийомів виготовлення фаршу для кулінарних
борошняних виробів
|
18
|
Всього годин:
|
216
|
|
Разом годин:
|
714
|
Тематичний план виробничої
практики
професії 7411 « Обвалювальник м’яса» -3,4-го
розрядів;
9322«Жилувальник м’яса та
субпродуктів»-2,3-го розрядів;
7411 «Виробник м’ясних
напівфабрикатів»-4-го розряду
№
з\п
|
Тема
|
Кількість годин
|
Професія – 7411
Обвалювальник м’яса
Кваліфікація -
Обвалювальник м’яса -3- го
розряду
|
||
1.
|
Ознайомлення з підприємством,інструктажі з охорони
праці і пожежної безпеки.
|
7
|
2.
|
Самостійне виконання робіт зі складністю обвалювальника
м’яса 3 го розряду
|
133
|
Всього годин:
|
140
|
Тематичний план виробничої
практики
професії 7411 « Обвалювальник м’яса» -3,4-го
розрядів;
9322«Жилувальник м’яса та
субпродуктів»-2,3-го розрядів;
7411 «Виробник м’ясних
напівфабрикатів»-4-го розряду
№
з\п
|
Тема
|
Кількість годин
|
Професія – 7411
Обвалювальник м’яса
Кваліфікація -
Обвалювальник м’яса 4- го розряду
|
||
1.
|
Ознайомлення з підприємством,інструктажі з охорони
праці і пожежної безпеки.
|
7
|
2.
|
Самостійне виконання робіт зі складністю обвалювальника
м’яса 4 го розряду
|
70
|
Всього годин:
|
77
|
Тематичний план виробничої
практики
професії 7411 « Обвалювальник м’яса» -3,4-го
розрядів;
9322«Жилувальник м’яса та
субпродуктів»-2,3-го розрядів;
7411 «Виробник м’ясних
напівфабрикатів»-4-го розряду
№
з\п
|
Тема
|
Кількість годин
|
Професія – 7411
Жилувальник м’яса та
субпродуктів
Кваліфікація -
Жилувальник м’яса та
субпродуктів -2- го
розряду
|
||
1.
|
Ознайомлення з підприємством,інструктажі з охорони
праці і пожежної безпеки.
|
7
|
2.
|
Самостійне виконання робіт зі складністю жилувальник м’яса та субпродуктів
2 го розряду
|
133
|
Всього годин:
|
140
|
Тематичний план виробничої
практики
професії 7411 « Обвалювальник м’яса» -3,4-го
розрядів;
9322«Жилувальник м’яса та
субпродуктів»-2,3-го розрядів;
7411 «Виробник м’ясних
напівфабрикатів»-4-го розряду
№
з\п
|
Тема
|
Кількість годин
|
Професія – 7411
Жилувальник м’яса та
субпродуктів
Кваліфікація -
Жилувальник м’яса та
субпродуктів -3- го розряду
|
||
1.
|
Ознайомлення з підприємством,інструктажі з охорони
праці і пожежної безпеки.
|
7
|
2.
|
Самостійне виконання робіт зі складністю жилувальник м’яса та субпродуктів а 3 го розряду
|
70
|
Всього годин:
|
77
|
Тематичний план виробничої
практики
професії 7411 « Обвалювальник м’яса» -3,4-го
розрядів;
9322«Жилувальник м’яса та
субпродуктів»-2,3-го розрядів;
7411 «Виробник м’ясних
напівфабрикатів»-4-го розряду
№
з\п
|
Тема
|
Кількість годин
|
Професія – 7411
Виробник м’ясних напівфабрикатів
Кваліфікація -
Виробник м’ясних напівфабрикатів -4- го розряду
|
||
1.
|
Ознайомлення з підприємством,інструктажі з охорони
праці і пожежної безпеки.
|
8
|
2.
|
Самостійне виконання робіт на робочому місці виробника м’ясних напівфабрикатів
|
184
|
Всього годин:
|
192
|
|
Разом годин:
|
626
|
Перелік тем для перевірочної роботи за I півріччя
Професія: « Обвалювальник
м’яса -3, 4-го розрядів»
1.Обвалювання лопаткових частин яловичини.
2. Обвалювання грудної частини яловичини.
3. Обвалювання спинно-реберної лопаткових частин яловичини.
4. Обвалювання поперекової частин яловичини.
5. Обвалювання крижневої частин яловичини.
6. Обвалювання передньої частини свинини.
7. Обвалювання лопаткової частини свинини.
8. Обвалювання середньої частини свинини.
9. Обвалювання спинно-реберної
частини свинини.
10. Обвалювання окісту свинини.
11. Обвалювання передньої частини баранини.
12. Обвалювання лопаткової частини баранини.
13. Обвалювання середньої частини баранини.
14. Обвалювання спинно-реберної
частини баранини.
15. Обвалювання тазостегнової
баранини.
16.Розбирання пів туш свинини на копчення.
Професія: « Жилувальник м’яса та субпродуктів -2,3 -го розрядів»
1.Жилування м’яса лопаткових частин яловичини.
2. Жилування м’яса грудної частини яловичини.
3. Жилування м’яса спинно-реберної лопаткових частин яловичини.
4. Жилування м’яса тазостегнової частини яловичини.
5. Жилування м’яса поперекової частин яловичини.
6. Жилування м’яса передньої частини свинини.
7. Жилування м’яса лопаткової частини свинини.
8. Жилування м’яса середньої частини свинини.
9. Жилування м’яса окісту свинини.
10. Жилування м’яса лопаткової частини баранини.
11.Жилування м’яса середньої частини баранини.
12. Жилування м’яса субпродуктів.
13.Жилування м’яса для виробництва напівфабрикатів.
Перелік завдань для роботи у
бригадах
Професії: « Обвалювальник м’яса -3, 4-го розрядів»
« Жилувальник м’яса та субпродуктів -2,3 -го розрядів»
№
бригади
|
Завдання
|
1
|
Обвалювання
частин туш яловичини
|
2
|
Обвалювання
четвертин яловичини
|
3
|
Обвалювання пів
туш свинини
|
4
|
Обвалювання туш
баранини
|
5
|
Розбирання пів
туш свинини на копченості
|
6
|
Жилування м’яса яловичини
|
7
|
Жилування м’яса свинини
|
8
|
Жилування м’яса баранини
|
9
|
Жилування м’яса субпродуктів
|
10
|
Жилування м’яса для
виробництва напівфабрикатів
|
Перелік
самостійних робіт у відповідності з професією та розрядом
Професія: « Обвалювальник м’яса -3-го розряду»
- обвалювання
четвертини туші яловичини;
- обвалювання
четвертини туші свинини;
- відокремлення
м’язової ,жирової і сполучної тканини від кісток під час обвалювання відрубів;
- розбирання
свинячих пів туш на копчення.
Професія: « Обвалювальник м’яса 4-го розряду»
- обвалювання
яловичих пів туш;
- обвалювання
свинячих пів туш;
- відокремлення
м’язової,жирової і сполучної тканини з грудної, крижневої кісток;
- обвалювання
свинячих голів.
Професія: « Жилувальник м’яса та субпродуктів -2го розряду»
- піджиловування
бланшованих язиків;
- піджиловування
печінки;
- піджиловування
субпродуктів;
- розбирання
вареного м’яса для ковбасного і кулінарного виробництва;
- розбирання
субпродуктів для ковбасного і кулінарного виробництва.
Професія: « Жилувальник м’яса та субпродуктів 3 -го розрядів»
- жилування яловичини;
- жилування свинини;
- жилування яловичих субпродуктів;
- жилування свинячих субпродуктів;
- різання на шматки встановленого розміру і розбирання
жилованого м’яса
за ґатунками з додержанням нормативів виходів.
Професія: «Виробник м’ясних напівфабрикатів 4-го розряду»
-виготовлення натуральних напівфабрикатів;
-виготовлення
січених напівфабрикатів;
-виготовлення
фаршу для пельменів і фрикадельок;
-виготовлення
швидкозаморожених готових страв;
-виготовлення
великошматкових напівфабрикатів;
-виготовлення
кулінарних виробів з борошняних виробів;
-нарізування
та фасування напівфабрикатів:
а)порційних;
б )панірованих;
в)дрібно шматкових;
Немає коментарів:
Дописати коментар